21 dager

SEX! VOLD! KORRUPSJON! Den perfekte VG-sak

Det 21 dager til Irina blir 13 og ikke lenger er et barn for halliken sin. Storesøster Anna har 21 dager på å finne henne før Irina begynner å jobbe.

Det lille oljeoperatørfirmaet Valhall har blitt tildelt gigantfeltet Yggdrasil. Hvordan og hvorfor?

Det begynner med at hovedperson Mia Mikkelsen, frilanser i Reporteren, sier hun at hun er ferdig med oljebransjen. Men akkurat når hun trodde hun var ute av de kretser, så blir hun trukket inn i denne skitne bransjen Hun må på kort varsel dekke en energikonferanse i København og havner oppi et dødsfall. Der nærmest tråkker hun over en avdelingsleder i Oljedirektoratet på vei inn til intervju med samme person. Hun værer en sak og kjører på. Hun må navigere et uoversiktlig farvann med korrupsjon i det offentlige, menneskehandel og faren for stadig å bli oppsagt. Mia har heller ikke full kontroll på privatlivet, hun roter seg inn i forhold, krangler med sin far og hjelper rømte prostituerte. I boken får du også truffet finansmannen Didrik Lie og hans trofekone, den prostituerte Anna og halliken Ghanzi.

Dette er den perfekte VG-sak. Og den føles sånn når du leser boken. Den er skrevet for å forklare historien den bruker flere fortellere for å belyse saken fra alle vinkler og kommer det ukjent informasjon (finansuttrykk, typer narkotika, regelverk) blir den forklart på noen setninger, litt som faktabokser i en avisartikkel.

Dette er bok nummer to om frilanser Mia Mikkelsen. Det refereres til hovedpersonen og ting som skjedde i første bok, Dødelige dråper, men boken kan lett leses frittstående

Målgruppe:

Tagger:

Tipset av: Bjørn Veen 7. mars 2014