Åndejegerene bok 1

Det er ingen eksamen her, ingen karakter på denne skolen. Når prøven kommer så overlever eller dør de.

Bam! Så er vi i gang! Eirik var nettopp i en liten bygd i Norge før alt ble svart. Det siste Gunther husker er at han som alltid var på familiegodset i Berlin. Lizzy var i rennesteinen i New York, kikkende opp mot de glitrende skyskraperne. Nå er de her. I et ukjent fangehull. Det eneste de har til felles at de fyller 13 denne dagen.

Kan disse tre ungdommene være de som står mellom disse åndene og menneskeheten? De blir fortalt at de alle tre har sine evner som må utnyttes. Lizzy skal slåss, Eirik skal holde og Gunther skal sende åndene tilbake. Men dette klarer de bare om de samarbeider, og det er ikke alltid lett. Lizzy er impulsiv, Gunter er redd og Eirik forelsket. Hver for seg er de bare tre trettenåringer, sammen klarer de mer enn de noensinne har drømt om. Men de har mye å lære:

  “Det nytter ikke hvor modig du er eller hvor dyktig du er til å kjempe om du ikke kjenner fienden. Om du ikke vet hvilke evner vedkommende har, hans styrker og svakheter. Dersom du vet hva fienden er i stand til, kan du forutse hva han kommer til å gjøre. Regne deg frem til neste trekk og forhindre det. Kunnskap er avgjørende.” Hun plukket tre bøker fra toppen av stabelen, og kastet en til hver av elevene sine. “Kunnskap er viktigst av alt

Og tiden er i ferd med å renne ut for dem. Snart vil de stå alene, og de drømmer alle om noe farlig, noe med en lav hes stemme som forteller dem at det er på vei ut av mørket, på vei for å ta dem.

Grøss, spenning, intriger og jammen litt humor. Fabelaktig! Denne boka liker du om du har lest og likt Den siste lærling, eller Svarte-Mathilda.

Det er noe dataspillaktig over handlingen synes jeg. Med en hemmelig base med krigsrom der fiendens styrker og svakheter blir analysert. Oppdrag over hele verden. Kampene er som” end-level-boss-kamper”, åndene er store og mektige og våre helter må kombinere og koordinere alle sine krefter og all sin kløkt for å klare sende dem tilbake.

Bok 2 er også ute, Dødelig gjenkomst heter den.

 

Målgruppe:

Tagger:

Tipset av: Bjørn Veen 7. oktober 2013