Huskeliste

Du har 0 titler på huskelisten.

Vis huskeliste

Starten av innholdet

Enken

Omslagsbilde for Enken
Tittel: Enken
Forfatter: Adamson, Gil
Klikk for å vurdere Enken.
Foreslått av: Ingeborg Bjelland

Året er 1903. 19 år gamle Mary har drept mannen sin og er på flukt i Canadas villmark, forfulgt av to rasende tvillingbrødre.

Dette er en blanding av historisk roman, skikkelig western og villmarksroman. Den kan derfor være interessant for mange.  Det er 1903, 19 år gamle Mary Boulton har drept mannen sin, og er på desperat flukt. Gjennom hele boken blir hun forfulgt av svogrene sine, to tvillingbrødre som ikke har tenkt å la henne slippe unna.

Mary  flykter gjennom Canadas villmark. Hun er ikke utstyrt for det, nesten ingenting fikk hun med seg. Hun er heller ikke vant til å klare seg i villmarka, hun har ikke kunnskaper om det. Hun er flinkere til å brodere enn til å finne noe spiselig. Det blir en kamp for å overleve, og for ikke å bli tatt. Gradvis får vi høre mer om hennes bakgrunn, og hva som førte til drapet.

Underveis treffer hun diverse personer, som også har en bakgrunn og en historie om hvorfor de befinner seg der de er. Blant annet møter hun Fjellfanten, som lever i villmarka og holder seg unna mennesker. Villmarka er uendelig, men det finnes innimellom små sivilisasjoner, der folk bor. Hun snubler over et lite gruvesamfunn, med noen få hus, en vaklevoren kirke og en landhandel. Her søker hun ly, og får venner.

Jeg vil ikke si for mye om hvordan det går videre med Mary, hun opplever mangt og mye, og lærer mye om å klare seg. Jeg vil bare si at hun overlever. Les boken for å se hvordan det går.

Brukerkommentarer

Du må være logget inn for å skrive kommentarer.

Ingen kommentarer